Schrijven

Weet je wel wat je wilt zeggen, maar kan je de juiste woorden niet vinden? Als zelfstandig journalist en tekstschrijver neem ik je het werk graag uit handen. Ik schrijf volledig nieuwe teksten of herschrijf de copy die jij aanlevert. Zijn je teksten al bijna klaar, maar zoek je een paar extra ogen? Dan kan ik ze voor je redigeren.

Effectieve teksten

Ik schrijf doelgroep- en doelgericht. Voor ik begin met schrijven bespreek ik daarom altijd wat en wie je met je tekst wil bereiken. Wil je je lezers informeren over een overheidsdienst? Overtuigen om je product af te nemen? Of inspireren tot een duurzame manier van leven? Door de juiste vragen te stellen help ik je je doel duidelijk te krijgen. Zo kan ik zo efficiënt mogelijk werken en blijven de kosten laag.

Lezer centraal

Een onduidelijke tekst laat een lezer onnodig hard werken. Ik zet de lezer in een comfortabele stoel. Mijn teksten zijn namelijk:

  • Licht verteerbaar


    Geen betere manier om lezers voor je te winnen dan een leesbare tekst. Ik ben goed in het vertalen van ingewikkelde of abstracte onderwerpen naar toegankelijke teksten. Ik zorg voor een logische structuur en schrap onnodig jargon.
  • Onderbouwd


    Hoe soepel een tekst ook is geschreven, zonder argumenten blijft de lezer met vragen achter. Ik vraag je waar je trots op bent en wat jouw bedrijf of organisatie bijzonder maakt. Deze informatie verwerk ik in een verhaal met een stevig fundament.
  • Onderhoudend


    Duidelijke teksten hoeven niet slaapverwekkend te zijn. Ik schrijf actief en activerend, en als het bij de tekst past humoristisch. Ook gebruik ik graag verhaaltechnieken, zoals spanningsopbouw of metaforen.

SEO

Heb je webteksten nodig? Dan zorg ik voor de Search Engine Optimalization (SEO) of zoekmachine-optimalisatie. In andere woorden: ik zorg dat je teksten goed worden gevonden door zoekmachines als Google. Ik zoek uit op welke woorden jouw lezers zoeken en verwerk deze in de tekst. Ook ontferm ik me over andere SEO-zaken. Zo doe ik suggesties voor interne en externe links en lever ik kant-en-klare metadata aan. Eventueel kan ik de teksten ook voor je online zetten en meteen zelf de metadata aanpassen.

Social media

Wil je een door mij geschreven tekst delen via social media? Dan schrijf ik meteen een Facebookupdate, een pakkende Tweet of een uitnodigende tekst voor in je nieuwsbrief. Aangepast op de stijl en doelgroep van het medium én voorzien van beeldsuggesties.

Grote opdrachten en vertalingen

Heb je een grote opdracht voor meerdere copywriters? Of wil je niet alleen Nederlandse tekst, maar ook vertalingen naar het Frans of Engels? Ik vind snel beschikbare en professionele collega-freelancers.

Bijvoorbeeld via de Wallenburgpers, waarvan ik sinds september 2016 onderdeel uitmaak. Dit collectief in Amsterdam bestaat uit ruim twintig creatieve freelancers: tekstschrijvers, journalisten, redacteuren, vertalers, illustratoren en vormgevers. We helpen elkaar met taalkwesties, ondernemersvragen en technisch ongemak en we delen dezelfde werkplek. Ook werken we regelmatig samen.

Daarnaast ben ik lid van de FreeLancersAssociatie (FLA), een netwerk voor freelance journalisten en tekstschrijvers. Ook via mijn opleidingen en werkervaring ken ik goede collega-tekstschrijvers en redacteuren, en getalenteerde vertalers. Zo kan ik makkelijk de juiste mensen bij elkaar brengen. Natuurlijk zorg ik dat elke opdracht die je bij mij uitbesteedt op tijd klaar is.

Top