Wie?

‘Goede naam heb je voor je vak’, hoor ik vaak. Dit is geen toeval: al jong besloot ik mijn achternaam als lotsbestemming te omarmen. Als zesjarige kleuter oefende ik urenlang op de typemachine van mijn ouders. Zo’n ouderwetse, waarbij de letters niet altijd even recht op het papier terechtkwamen. Schrijven is herschrijven, heb ik al vroeg geleerd.

Gediplomeerd tekstschrijver en redacteur

Met mijn studies maakte ik mijn eerste professionaliseringsslag. Tijdens de bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen leerde ik schrijven voor verschillende doelen en doelgroepen. En de master Redacteur/editor leidde me op tot redacteur in een uitgeverij. Dankzij deze achtergrond hoef ik niet alleen te varen op mijn taalgevoel, maar kan ik ook op een analytische manier naar teksten kijken. En behalve aanwijzen wat beter kan, ook uitleggen waaróm.

Van alle teksten thuis

Nu ben ik freelance tekstschrijver en redacteur. Of copywriter en editor, als je wilt. Mijn freelancebestaan maakt het mogelijk beide ambachten te combineren. En ik hoef me niet te beperken tot één vakgebied. Natuurlijk heb ik mijn voorkeuren: ik schrijf het liefst over cultuur, duurzaamheid, natuur en wonen. Maar mijn ervaring is dat elk onderwerp interessant wordt als ik me erin verdiep.

Tekst en beeld

Bij het vertellen van een verhaal ondersteunen tekst en beeld elkaar. Ik houd me zelf graag bezig met de combinatie van beeld met tekst. Daarom heb ik een jaar 'Beeld en taal' gestudeerd in Amsterdam, en later een jaar grafisch ontwerpen in Den Haag. De kennis die ik bij deze opleidingen heb opgedaan kan ik als tekstschrijver weer goed inzetten. Zo kan ik meedenken over de vormgeving en presentatie van de teksten, of passende afbeeldingen vinden en bewerken.

Naast mijn werk

Ik wissel schrijven en redigeren graag af met klussen in mijn huis of hardlopen en fietsen. In het weekend zoek ik de natuur op, altijd in het gezelschap van mijn camera. Daarnaast verdiep ik me sinds kort in WordPress en volg ik taallessen Portugees.

Top