Portfolio

VU Magazine

VU Magazine is het online magazine voor alumni van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierin staan interviews met alumni, verhalen, wetenschap, nieuws, columns en praktische tips. Ik verzorg de zeswekelijkse rubriek ‘1 studie, 3 banen’, waarvoor ik drie alumni interview die dezelfde studie hebben gedaan – en die meestal iets totaal anders zijn gaan doen. Zoals de fotograaf, consultant en schuldhulpverlener die alle drie communicatiewetenschappen hebben gestudeerd.

Daarnaast interview ik alumni met een bijzondere carrière en schrijf ik reportages en serviceartikelen. Hiervoor kom ik op de meest uiteenlopende plekken, zoals de Tweede Kamer, het hoofdkantoor van Greenpeace en de thuisbasis van muziekmarktplaats Gigstarter.

Een selectie:

  • Interview met scheikundige Gert-Jan Gruter

   Gert-Jan Gruter is een van de meest invloedrijke scheikundigen van Nederland, met ruim tweehonderd patenten op zijn naam. Hij slaagde er als eerste in plastic te maken uit planten. Dit plastic is niet alleen veel beter voor het milieu, maar heeft ook grote voordelen voor bier- en sapfabrikanten.

  • Portret van Gert-Jan Gruter
  • Dopamine op dag van de Wetenschap

   Op de dag van de Wetenschap mochten kinderen en hun ouders ‘backstage’ bij de VU. Ze speelden ‘ik zie ik zie’ met een robot, jureerden in een rechtszaak en maakten flink veel dopamine aan.

Erik Scherder op de dag van de Wetenschap
Top